Technológia

Befújt üveggyapot

A hagyományos üveggyapot szigetelésekkel szemben a Knauf Supafil termékek csak befújással juttathatók a szigetelni kívánt épületszerkezetekbe. A befújás ez esetben nem csak anyagszállítást jelent, mint például egy betonpumpa esetében. Technológiánk biztosítja a pneumatikus szállítás mellett a zsugorcsomagolt szigetelőanyag megfelelő feldolgozását, lazítását, pelyhesítését is, majd pedig megoldja a bejuttatott üveggyapot végső elrendeződését a fogadó szerkezetekben, vagy felületeken. Ez másképpen történik a padlásfödémek lazán befújt hőszigetelésénél, és másképpen a különböző üregekbe történő befújásnál.
A technológia legnagyobb előnye, hogy nehezen megközelíthető helyekre is eljuttatja a szigetelőanyagot, amely így illesztési hézagok nélkül telepíthető, tökéletesen idomul a fogadó szerkezethez.

Eszközpark

A szigetelési munkánkhoz szükséges professzionális eszközparkot és műszerezettséget a legmagasabb minőségi szempontok szerint építettük ki. A hőszigetelési eljárás lelkét jelentő befújó egység esetében még ezen is túlmentünk: nem találtunk olyan kész megoldást, amely teljesítményben és precizitásban az általunk befújni kívánt üveggyapot termékekhez megfelelt volna, így saját fejlesztés mellett döntöttünk.

Hőszigetelés egyedi fejlesztésű befújó egységgel

Hat éve, mikor elkezdtünk dolgozni, ugyanazzal a géppel fújtunk, mint minden versenytársunk. Ipari létesítmények, nagyobb irodaházak szigetelésekor 8-10 napot is eltöltöttünk ugyanazon a helyszínen.
Egy átlagos befújó egységgel napi 10-20 m3 fújható üveggyapot szigetelést lehet telepíteni. Saját gépeink ennél tízsszer hatékonyabbak.
Ez azt jelenti, hogy például egy 1000 m2-es felület szigetelését 20 cm vastagságban akár egyetlen nap alatt el tudjuk végezni. Ha hagyományos befújó egységgel dolgoznánk, ugyanez a több mint egy hetet venne igénybe.
Ha tehát Ön nagy léptékben gondolkodik, velünk jár a legjobban.
Gépeink ugyanakkor kis teljesítményre is leszabályozhatóak, így családi házak, kisebb épületek szigetelését is nyugodtan vállaljuk.
Többféle elektromos betáplálási lehetőséggel alkalmazkodunk a helyszíni körülményekhez, de, ha kell, akár generátoros üzemben is tudunk dolgozni.

Nézzen bele videoinkba, hogy saját szemével lássa a folyamatot.
Ha kérdése van, írjon nekünk, szívesen válaszolunk.

Tetőtér feletti padlástér (loft) befújt hőszigetelése:

Tetőtér utólagos hőszigetelése videó:

Álmennyezet hőszigetelése 35 cm befújt üveggyapottal videó:

Tetőtér beépítés hőszigetelése befújt üveggyapottal 20 cm vastagságban videó:

Tetőtér utólagos hőszigetelése befújt üveggyapottal videó:

Működésben a saját fejlesztésű üveggyapot befújó gép Üreges szerkezetek befújása üveggyapottal